Image
Image 

 

 

 

Huidige activiteiten

Familiefabels: Samen met Yvonne de Jong presenteer ik het programma Familiefabels, waarin we theater combineren met publieksdebat over aannames van zorgverleners over familieleden van cliënten en patiënten. Zie ook: http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/theater-familiefabels-mbo.html.

Huiselijk Geweld: In 2012 verscheen het boek ‘Oud Leed’ (uitgeverij SWP), dat ik samen met Maria van Bavel schreef. In dit boek beschrijven we dat gehechtheid in intieme relaties een belangrijke rol speelt bij de aan- of afwezigheid van huiselijk geweld. Labez verzorgt lezingen, workshops en trainingen ‘Herkennen van gehechtheidspatronen’. In het Tijdschrift voor Herstelrecht (2014/2) verscheen het artikel ‘Een muzikale familievete: gehechtheid tussen de noten’.

Communiceren met familieleden: Voor zorgverleners verzorgt Labez trainingen over de communicatie met familieleden. Het samenspel in de driehoek tussen cliënten, hun familieleden en zorg neemt aan belangrijkheid toe met de veranderingen in de zorg. In deze trainingen ligt ook grote nadruk op  de onderlinge samenwerking binnen het sociale netwerk (familie en vrienden) van cliënten.  

Publiceren: Naast het redacteurschap bij het vaktijdschrift Denkbeeld publiceer ik regelmatig in andere media. Zo droeg ik bij aan het hoofdstuk 'Voorbij de schaamte' in het World Book of Love. Het geheim van de liefde (uitgeverij Lannoo), dat werd herdrukt in het Duitse tijdschrift Emotion. In Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen (Boom/Lemma) schreef ik een hoofdstuk over communicatie in de verpleegkundige praktijk. In oktober 2014 verschijnt bij uitgeverij BSL het boek Ouderen en Welzijn van Nu, waaraan ik een bijdrage heb geleverd.

 

Levensloopgegevens

Mijn eerste opleiding na ULO en HAVO was aan de Sociale Academie De Karthuizer in Amsterdam. Daarna ben ik gaan werken als maatschappelijk werker in de ouderenzorg. Na drie jaar kreeg ik een staffunctie bij een instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Arnhem. In 1989 studeerde ik af als socioloog aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vier jaar later werd ik methodiekontwikkelaar en onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) en later het kenniscentrum voor de langdurende Zorg - Vilans. Sinds 2013 werk ik als zelfstandige. Ik heb verder een opleiding als spelleider en Sherborne bewegingspedagogie, level 1 & 2 gedaan. In 2006 rondde ik de opleiding als lichaamsgericht therapeut af bij het Nederlands Instituut voor Bioenergetische Analyse (NIBA). Ook ben ik specialiseerd in gehechtheidsvraagstukken.