Image
Image 

 

 

 

 

Gehechtheid en Huiselijk Geweld

Op woensdag 5 november 2014 organiseert Labez een eendaagse workshop waarin hulpverleners uit de langdurende zorg, maatschappelijk werk en ambulante sociale psychiatrie op interactieve wijze oefenen in het herkennen van de gehechtheidsstijl in gesprekken. Wie is geoefend om gehechtheidsstijlen in conversaties te herkennen, is in staat om sneller risico’s op ouderenmishandeling te zien en in te grijpen of mishandeling te voorkomen.

De wijze waarop mensen in familieverband gehecht zijn, vormt een indicatie van het risico op Huiselijk Geweld. Wat in een familie de overheersende gehechtheidsstijl is, wordt veelal duidelijk in onderlinge conversaties. Deze vormen een bron van informatie over het risico op mishandeling. In de workshop leert u deze gehechtheidspatronen herkennen. Daarnaast krijgt u inzicht in de manier waarop hechtingsstijlen en (gebrek aan) mentaliseren samen kunnen hangen met een verhoogd risico op ouderenmishandeling.

Mishandeling en misbruik verwijzen naar onveilige gehechtheid. Onveilige gevoelens bij slachtoffer, pleger en de familiecontext gaan aan het misbruik vooraf en volgen daarop. Dat is de kern van gehechtheidsgedrag.

 

Plaats: vergadercentrum Domstad te Utrecht

Tijdstip: woensdag 05 november 2014 van 09.00 - 17.00 uur

Kosten: € 145,- per persoon, inclusief reader, lunch en koffie/thee

Aanmelding: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it of This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it (kan ook via het contactformulier)