Image
Image 

 

 

 

Wat is Funk Energetics?
Funk Energetics is een bewegingsprogramma met muziek voor lichaam en geest en dat ook nog eens fun geeft. Funkmuziek is halverwege de jaren zestig ontstaan uit de Soultraditie (nu: R&B) en bleek losser en vooral dansbaar vanwege de ritmiek. Artiesten van het eerste uur waren onder andere James Brown (Soulbrother Number One), Sly & The Family Stone en Maceo Parker. Later zijn ook mengvormen met funk ontstaan in de rockmuziek, de dance en de jazz. Hoe dan ook: Funk laat zich goed combineren met bewegingsoefeningen die in lichaamsgerichte stromingen zijn ontwikkeld zoals Bodynamics en Bio-Energetica. Vandaar Funk Energetics. Vanzelfsprekend vormt funkmuziek een belangrijk onderdeel van de bewegingsoefeningen, maar ik ben niet strikt in de leer wat de muziekkeuze betreft.

857361_kids_at_play.jpgWat kan Funk Energetics je geven?
Voorop staat het plezier van bewegen. Funk Energetics is een vrije manier van dansen met het hele lichaam. Er zijn geen voor-geschreven regels voor jouw choreografie. Belangrijk element is het voelen van grond onder je voeten, maar hoofddoel is het aarden van het complete lichaam. Het gaat bij Funk Energetics vooral om je zo vrij en los te bewegen waardoor je in je lichaam ook vrijer en losser gaat voelen. Hiermee geef je je energie vrije baan en zing je met Sly & The Family Stone: “Life, you don’t have to die before you live. All you get to do is live your life now and leave your problems behind”.  Veel lichaamsgerichte oefeningen laten zich goed combineren met de ritmiek en de vrijheid van de funkmuziek. Deze oefeningen verminderen spanning in de spieren.

Funk Energetics als opwarmer of meer …
Enkele malen per jaar organiseer ik een serie van vier avonden Funk Energetics. Daarnaast is het altijd mogelijk om mij voor een uur in te huren voorafgaande, tijdens of na afloop van een training. Neem voor de voorwaarden contact met mij op.